Ellerweg 18 A, 6037 RS Kelpen-Oler (L) (NL)
+31622744346

Pesten

Na een hele moeilijke periode op de basisschool met veel pesten en onbegrip dachten we met de brugklas te kunnen starten met een schone lei. In veel opzichten was dit ook het geval, maar toch bleek ook hier dat onze zoon vaak het mikpunt was van pesterij(tjes).
De grote vraag bij ons was dan ook: waarom pikt men hem er toch steeds uit?

Op Facebook zag ik Carins berichtjes over paarden coaching voorbij komen en dacht: dat gaan we proberen!
Onze zoon ging met Carin en Gerben (paard) aan de slag en al heel snel kwam het “probleem” naar voren. Door de onzekerheid van het pesten in het verleden gaf onze zoon met zijn houding en reacties onbewust signalen af die juist pestkoppen oppikken en gebruiken!
Wat een eyeopener!

Carin leerde onze zoon hoe om te gaan met bepaalde situaties en zette Gerben in om hiermee te oefenen.
In totaal waren er maar 3 sessies nodig om hem hierin genoeg zelfvertrouwen te geven.

Nu, bijna een jaar later, staat onze zoon met beiden benen op de grond, laat hij zich niet meer in een hoekje duwen en staat hij z’n mannetje! Hij gaat elke dag fluitend naar school en zijn punten zijn omhoog geschoten. Zijn medeleerlingen hebben de verandering ook opgemerkt want hij wordt er niet meer uitgepikt!

Hadden we dit maar eerder geweten, dat had heel veel ellende, onmacht en verdriet bespaard! Wij kunnen deze coach-sessies dan ook iedereen in zo’n situatie aanraden.
Nogmaals super bedankt! S & L.

22/01/2019