Ellerweg 18 A, 6037 RS Kelpen-Oler (L) (NL)
+31622744346

KINDEREN

Doelgroep Coaching kinderen met Paard.

Kinderen en tieners, die niet lekker in hun vel zitten. Soms zijn er dingen of situaties waar een kind last van heeft. Enkele voorbeelden zijn kinderen die: gepest worden, zich eenzaam voelen, geen grenzen kunnen aangeven, geen vrienden kunnen maken, vaker ruzie maken, snel boos worden, vaker verdrietig zijn, sneller moeten huilen, vaker last hebben van buikpijn of hoofdpijn, faalangst of slaapproblemen hebben, soms nog in bed plassen, vaker bang zijn of zich veel fijner thuis voelen dan op school of andersom.

Hoe?

Het is een kortdurende en intensieve vorm van coachen voor het kind of tiener. Er wordt telkens gezocht naar vormen en middelen, die passen bij het kind. Er wordt niet alleen naar het (problematische) gedrag gekeken maar het gaat om de samenhang tussen het gedrag, de gevoelens, de gedachten en de eventuele lichamelijke signalen van het kind. De nadruk ligt niet alleen op de klachten, maar er wordt ook gekeken naar de sterke kanten van het kind. Ieder kind heeft een niet te onderschatten hoeveelheid eigen wijsheid en kracht in zichzelf, daar gaan we mee aan de slag.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een lieve pony. Het kind mag de lijn mag vast houden (= leider), om de pony door diverse opdrachten te leiden. Deze pony spiegelt het gedrag van het kind, zodat er meteen een actie-reactie plaatst vindt. Op deze manier is het voor het kind visueel duidelijk hoe het zelf reageert in bepaalde situaties en hoe andere kinderen hier weer op kunnen reageren. Het kind krijgt een spiegel voorgehouden.

Uiteindelijk gaat het erom dat het kind weer vol zelfvertrouwen door het leven gaat en de levensvreugde weer terug vindt.

Carin Camp coachen met Paarden (23)


Heb je vragen, opmerkingen of

wil je een afspraak maken.

Klik hier…